Always wine

Úgy viszik, mint a cukrot!

2016. október 13. - PappÁgnes

Szeptember közepe óta lehet hozzájutni Lisicza Sándor új évjáratú rozéjához, a Lisicza Néróhoz.

Mitől is olyan népszerű ez a bor?
A néro szőlő augusztus eleji szüretből származik, ezért a polcokon már hetek óta megtalálható az idei legfrissebb, 2016-os évjáratú rozébor. Szinte rögtön nagy népszerűségre tett szert a borfogyasztók körében, hiszen akik a 2015-ös évjáratú Lisicza rozét ízlelték, azok erre is kíváncsiak.

Halvány rózsaszín színű, gyümölcsös illatú és ízű: ez a Néró rozé. Íze a málnára emlékeztet leginkább, illatában enyhén más gyümölcsök is felfedezhetőek a borban.

Kicsit a néróról…
A néró egy sötétkék színű nemesített csemegeszőlő-fajta, melyből vörösbor, továbbá rozé is készíthető. Egy kellemes beszélgetés mellett kortyolgattam, és tökéletes volt. Ha pedig vacsorát készítenék mellé, akkor egy szárnyasból készült étel vagy tésztaféle kifejezetten jó társ lenne a borhoz.
Tipikusan az a bor, amit magunkkal vihetünk egy baráti találkozóra, és ha még némi friss, lágy sajtot is teszünk mellé kísérőnek, rögtön belopjuk magunkat a társaság szívébe. Sőt, számítani kell rá, hogy a beszélgetés egy része a Néró-ról fog szólni. ;)

Ki készítette ezt a nagyszerű bort?
Nem másról, mint Lisicza Sándorról van szó, kinek legfőbb segítője testvére, István. A pécsi borvidéken művelik szőlőjüket, melyek mind saját gondozásban vannak, ezért jobbnál jobb borok készülnek. És mitől is karakteresek az itteni borok? Magas hozamkorlátozás, egészséges szőlőfajták, naprakész technológia. Ez a gondos odafigyelés nem marad hála nélkül, így születhetnek meg a finom nedűk, és a fogyasztók számára garantált élmény. Mellesleg, aki még nem tudta, miért róka díszeleg a borász borainak címkéjén, annak érdekességképpen elárulom, hogy a Lisicza horvátul rókát jelent. Hát igen, a név kötelez.

Ha kedvet kaptál hozzá...
Hol juthatsz hozzá a rozéhoz?
Országosan bármelyik Borháló Borkereskedésben a tied lehet, és ha Te is debreceni vagy, mint én, akkor a debreceni Borhálót tudom neked ajánlani, ahol gyors és kedves kiszolgálásra, kedvező árra számíthatsz. A Lisicza Néro magnum palackban, csavaros kupakkal kapható, ami mindenképp gazdaságos kiszerelés. Az üveg űrtartalma két 0, 75 literes palack űrtartalmának felel meg, ezért biztosan nem maradsz majd íz és élmény nélkül!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alwayswine.blog.hu/api/trackback/id/tr3214183269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása