Always wine

Könyvajánló, filmajánló, borajánló...

2020. március 20. - PappÁgnes

img_20200320_150816.jpg

KÖNYVAJÁNLÓ

Mireille Guiliano - A francia nők karriert csinálnak

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez a könyv nem csak nőknek szól. Viszont e tartalmas és megkapó kötetben van egy olyan szál, ami a pezsgőhöz kötődik. Mireille Guiliano, a könyv szerzője a híres Veuve Clicquot Részvénytársaság (LMVH) vezérigazgatója volt. Könyvében megosztja velünk a Veuve Clicquot-nál töltött éveit egészen a kezdetektől. Mesél nekünk az ott szerzett tapasztalatairól, élményeiről, de rengeteg más hasznos és érdekes témát is érint az írónő.

img_20200320_110509-01.jpeg

"Ez nem egy szokványos üzleti útmutató arról, hogyan "váljon sikeressé” az ember, vagy hogyan „szerezze meg a legjobb irodát”. Igen, szerepelnek benne szakmai előrehaladással és előléptetéssel kapcsolatos tanácsok, de ennél többről is szó esik; hogyan legyen boldog és hogyan éljen teljes életet, miközben a lehető legtöbbet nyújtja a munkahelyén. Ezért merem szóba hozni a stílust és a ruhákat, az ételeket és a bort, a szórakozást, sőt magát az ÉLETET is. Nem légüres térben dolgozunk. A munkánk az életünknek csak egy része." -írja Mireille Guiliano a könyve bevezetőjében.

FILMAJÁNLÓ

Borban az igazság 2008 /Bottle Shock/

Ezt a filmet a kanapén bekuckózva érdemes nézni - akár magadban, akár pároddal - egy finom bor társaságában. Készítsetek be egy kis borkorcsolyát is mellé és falatozzatok. Nekem tetszett a film, mert van egy kerek története és egy sajátos, finom hangulata.

A film 1976-ban, Kaliforniában játszódik. Az ügyvédi pályát elhagyó Jim Barett létrehozta borászatát, hogy megalkosson valami igazán fontosat: A hibátlan Chardonnay-t. Ámde nem alakul minden zökkenőmentesen a borgazdasága életében...

Itt meg tudod nézni a film előzetesét: 

BORAJÁNLÓ

Juhász Testvérek Pincészete - Juhász Rozé 2019

Kapcsolódjatok ki kicsit egy könnyed esti borral...Én most az egri Juhász Testvérek száraz gyöngyöző rozéját választottam. 2019-es évjáratú  - reduktív eljárassal készült - bor, még abszolút friss, a hozzáadott szén-dioxid csak mégnagyobb üdeséget kölcsönöz neki. Jó ár-érték arányú bor, mely egyértelműen itatja magát. Kellemes nedű, kóstoljátok meg!

img_20200320_150203.jpg

Ha tetszett a cikk, nézz fel facebook és instagram oldalamra is, ahol ennél is több érdekességgel és képes tartalommal várlak Téged! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alwayswine.blog.hu/api/trackback/id/tr7415538372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása