Always wine

Borozz egy meseszép helyen, a bazaltorgonák tövében!

2020. augusztus 17. - PappÁgnes

Somlói borvidék tökéletes célpont természetjáróknak, kirándulóknak és borkedvelőknek egyaránt. Ha pedig a felsoroltak mindegyikének szerelmese vagyunk, akkor ezzel a borvidékkel megütöttük a főnyereményt. 

barcza_1.png

A mi utunk a somlóvásárhelyi Barcza Pincészethez vezetett. Szemben a pincészettel is van lehetőség megállni autóval, azonban mi kicsit lentebb parkoltunk. Ahogy sétáltunk felfele a Somló-hegyen azt érzékeltük, hogy csend van és végtelen nyugalom jár át mindent . Ez az a borvidék, ahova ha megérkezel, akkor el tudsz engedni mindent és kicsit lelassulsz. Az egész vidéknek olyan mesébe illő, kedves hangulata volt. 

barcza_3_masolata.jpeg barcza_2.jpeg

A Barcza Pincészetnél nagyon közvetlen, családias fogadtatásban volt részünk. Ilyen érzés az, mikor szívesen látnak egy vendéget. Miközben Barcza Bálinttal beszélgettünk, az elénk táruló fenséges panorámában gyönyörködtünk. Mögöttünk pedig minden csupa színes, virágos volt és vulkanikus bazaltoszlopok magasodtak az ég felé. Bálint egy furmintot mutatott meg nekünk, ami magában hordozta a Somlói borvidék minden jellegzetességét

barcza_5.png barcza_4.png

A pincészettől nagyjából 5 perc sétára található az úgynevezett Kőkonyha, ahova mindenképpen érdemes felmenni, ugyanis meseszép onnan is a kilátás. Ha kíváncsiak vagyunk egyéb látnivalóra is, akkor nem messze megtekinthetjük a Taposó-kutat, a Szent Margit-kápolnát, továbbá a Szent István- kiltátót. 

Sajnáltuk, hogy nem tudtunk hosszabb időre maradni a borvidéken, azonban nagyon különleges élmény volt egy ilyen helyen bort kóstolni és beszélgetni azokról.

Ha szeretnétek megtapasztalni a Nagy-Somlói borvidék és a Barca Pincészet nyújtotta élményeket, akkor nézzétek meg a Borverzum webshopom kínálatában a pincészet élménycsomagjait! 

Ha tetszett a cikk, nézz fel facebook és instagram oldalamra is, ahol ennél is több tartalommal várlak Téged!

A bejegyzés trackback címe:

https://alwayswine.blog.hu/api/trackback/id/tr5316166804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása