Always wine

Szórakoztató és interaktív: A Világörökségi Bormúzeum

2019. március 26. - PappÁgnes

A Világörökségi Bormúzeumot Tokaj városának egy régi romos és elhagyatott épületéből alakították ki, amely felújított formájában az európai világörökségi borvidékek kiállítóhelyeként és múzeumaként működik a kor igényeinek megfelelően. Az ide érkező turisták  Magyarország egyetlen világörökségi borvidéke mellett osztrák, francia, német, olasz, portugál és svájci termőterületek különlegességeivel is megismerkedhetnek.

bormuzeum_kulso1.JPG

A múzeum belsejére a modern kivitelezés jellemző, a Tokaji borvidéket játékos, szórakoztató tárlatok mutatják be. A látogatók gyalogosan, kerékpárral vagy autóval úgy barangolhatják be a térséget, hogy közben ki sem lépnek az épületből. A világszerte ismert borról, az aszúról, a hozzá kapcsolódó munkákról és hagyományokról szinte mindent megtudhatnak a múzeum vendégei. Az ismeretek játékos formában történő átadása és a digitális megoldások a fiatalabb generációk figyelmét is lekötik.

bormuzeum_belulrol.JPG

Ha ötvözni szeretnéd ezt az interaktív programot egy hagyományos kiállítással, akkor számodra a Tokaji Múzeum gyűjteményének megtekintését is javaslom. Ilyen esetben a Tokaji Múzeummal közös –kombinált- jeggyel érdemes ellátogatni mindkét helyre.

Bor iránt érdeklődőknek szerintem kihagyhatatlan a múzeum, de ajánlom mindenki más számára is, hiszen egy családi programként is tökéletesen megállja a helyét ez a kiállítás.

Ha felkeltette érdeklődésedet ennek az interaktív tárlatnak a megtekintése, akkor látogasd meg a múzeum honlapját, ahol még több információt megtudhatsz programjaikról.

Szöveg és képforrás: http://www.bormuzeum.eu

Egyéb boros tartalmakért, keresd fel facebook és instagram oldalam is! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://alwayswine.blog.hu/api/trackback/id/tr9914716389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása