Always wine

Champagne gasztro est - Moët & Chandon és Taittinger

2019. szeptember 25. - PappÁgnes

Tökéletes esti program egy jól megszervezett, színvonalas borvacsorán részt venni. Ahol az étel és a kóstolt ital önmagában is kiváló, de igazán együtt alkotnak különleges párosítást. Az ínycsiklandó menüsor mellett pedig számottevő boros ismeretekre is szert tehetünk.

Kifejezetten örülök annak, hogy itt Kelet-Magyarországon is, nem messze Debrecentől van lehetőség ilyen minőségű rendezvényen részt venni.
Múlt pénteken egy dupla champagne gasztro esten voltam, ahol Moët & Chandon és Taittinger volt a főszerepben. A helyszín Hajdúszoboszló, Mirage Étterem. Csak ajánlani tudom. Mindenkinek.

img_8785.jpg

Mit nyújtott számomra ez a gasztroest?

Már a program elején kedves fogadtatást. Továbbá az egész esemény alatt hatalmas odafigyelést. Olyan ételköltemények kerültek az asztalra, amiket szinte sajnáltam megkezdeni, mert olyan szépek és gusztusosak voltak. Mellé pedig olyan egyedülálló champagne-okat kóstoltam, amiért kár lett volna ezt az estét kihagyni.

Üdvözlőital 

img_8835.jpg

Egy igazi frissítő itallal indult az este. 2011-ben került piacra a Moët & Chandon Ice Impérial, amely akkor az igazán jó, ha jégre töltik. Ezt az inkább pino noir hangsúlyos champagne-t  jégkockával, mentával, lime-al és bazsalikommal ízestíve kóstolhattuk meg. Telitalálat a koktélok szerelmeseinek.  

Fogadó 

img_8870.jpgA tányérunkra szépen megkomponált kacsamáj bon-bon mellé, Moët & Chandon Brut Imperial került az asztalokra. Ez az étel mégjobban kiemelte ennek a ropogós, klasszikus champagne-nak a karaktereit.

"A Moët & Chandon a világ talán legszélesebb körben ismert és legnépszerűbb pezsgőháza. A Moët&Chandon összesen 1 200 ha szőlővel rendelkezik, területeik 50%-a grand cru, 25%-a premier cru besorolású dűlőben található."
forrás: bortarsasag.hu

Előétel  

img_9012.jpgAz előételünk étvágygerjesztő finomságokból állt. Lazac variációk, melyhez kellemes kísérőnek paradicsomvizet tettek a tányérunkra. Mint megtudtam, az étterem több ételéhez is előszeretettel alkalmazza a paradicsomvizet, ami a következőképpen készül: A paradicsomok közepét (a kocsonyás, magvas részt) eltávolítják, beleteszik textíliába, majd hűtőbe, és megvárják, hogy lecsöpögjön. A lazacot házilag picit megfüstölték, ezzel adva az ételnek egy kis testet. Kiváló választás volt mellé az élénk savú, gyümölcsös Moët & Chandon Brut Imperial Rozé. 

Leves 

img_9115.jpgEz a párosítás volt az este folyamán a kedvencem. Fantasztikus csicsóka krémleves, szarvasgomba, pirított mandula, bacon levesbetéttel. A leves mellé a 6 literes kiszerelésű Taittinger Brut Reserve Mathusalem champagne került a poharakba. Nagyon különleges illat- és ízvilággal rendelkezik ez a champagne. Zöldalmás, briós, fehér virágos illat, gyümölcsös ízek. 

img_9067.jpgAz est házigazdája, Vállai Béla sommelier, a Hotel Délibáb Food&Beverage Managere volt. Az ő tolmácsolásában lettek bemutatva a felszolgált ételek és italok. Kezében a 6 literes! Taittinger Brut Reserve, amit mindannyian megcsodálhattunk az asztalok sorai között. 

"Franciaországban jelenleg 288 hektárnyi saját birtokon folytat szőlőgazdálkodást a Taittinger Ház. Saját területein 37% Chardonnay, 48% Pinot Noir és 15% Pinot Meunier összetételű szőlő található.
2017-ban a cég több mint 5 millió palackot értékesített és bevétele elérte a 123,6 millió eurót. Ezzel az eredménnyel a világ 10 legsikeresebb Champagne Háza közé tartozik."
forrás: boresmas.hu

img_9250.jpgMarczingós Zoltán, a Bor és Más tulajdonosa, az est vendége. Nemcsak az ízek harmóniáját élvezhettük az este, szórakoztató élményekkel is töltekeztünk. Champagne nyitás szablyával, pohár talpával...
A gasztro eseményen jó néhány érdekességbe is beavatott minket Marczingós Zoltán, aki többek között azt is elárulta, hogy ha lehetne szőlőterületet venni Champagne-ban, akkor annak 1 millió eurótól indulna az ára.

Főétel img_9355.jpg

Az este főétele egy klasszikus fogás volt:  ropogós malac csülök, sertés szűz, babsaláta. Mellé egy testes, harmónikus champagne-t kínáltak, a Taittinger Les Folies de la Marquetterie-t.

Desszert

img_9441.jpgRemek lezárása volt a borvacsorának ez az ötletes formára megalkotott csokis, feketeszedres édesség. Mellé egy szép savú, szedres, áfonyás aromájú különlegességet kóstoltunk. Egy plusz meglepetés, hogy a sorbet-ba magából a Grenelle Acajou pezsgőből is belecsempésztek

fotók: Béres Máté

Ha tetszett amit olvastál, akkor gyere és nézz be facebook és instagram oldalamra is, ahol ennél is több érdekességgel és képes tartalommal várlak Téged!  :)

A bejegyzés trackback címe:

https://alwayswine.blog.hu/api/trackback/id/tr5914908264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása