Always wine

Egy új boros film, amit még nem láttál + borajánló

2020. március 28. - PappÁgnes

Ha néznél valamit...

Ha szereted a boros tartalmú filmeket, akkor irány a Netflix! Néhány hete bukkantam rá ott egy ígéretesnek tűnő film előzetesére. A címe: Bor, mámor, barbecue. Péntek este volt a premier a Netflixen, amit mondanom se kell, elég izgatottan vártam. Mert az a helyzet, hogy minden olyan filmet rongyosra néztem már, ami borokhoz kötődik. Szerettem volna, ha jó a film, mert már többször jártam úgy, hogy nagyon tetszett egy előzetes, de maga a film közel sem hozta azt a színvonalat. Viszont most nem csalódtam, kifejezetten végig fenntartotta a figyelmemet a film.

A film története egy fiatalember álmai köré épül. Elijah mester sommelier szeretne lenni, viszont az édesapja azt akarja, hogy átvegye a család éttermét, a nagyapja örökségét. Figyelem, bizonyos jelenetektől erősen összecsordulhat a nyál a szánkban! :)

A film előzetesét itt tekintheted meg:

Ha kóstolnál valamit...

A film mellé az egri Kovács Nimród pincészet 2016-os Monopole 777 Pinot Noir-ját bontottuk fel. 100% pinot noir a Nagyfai és a Nyilasmár dűlőkből. A borunkat megpörgetve nagyon szépen kirajzolódtak az úgynevezett templomablakok, melyek szép lassan csordogáltak le a pohár falán. Illata először visszafogott, majd az idő előrehaladtával folyamatosan megmutatta nekünk egyre izgalmasabb "arcát".

img_20200328_184152-01.jpeg

A piros bogyós gyümölcsök után, megjelent egy sokkal érettebb gyümölcsös illat, ami kiegészült a pinot noir-okra jellemző földes, avaros jelleggel. A hordós érlelés némi fűszeres aromatikát is kölcsönzött a bornak, a tannintartalma pedig pont annyi volt, ami jól állt neki. Egy kicsit húzta össze a szánkat. :) Zamatos, testes bor, a közepesnél valamivel nagyobb alkohollal, kitűnő savgerinccel. Nagyon tetszett, újra megvenném! 

Ha tetszett a cikk, nézz fel facebook és instagram oldalamra is, ahol ennél is több érdekességgel és képes tartalommal várlak Téged! 

A bejegyzés trackback címe:

https://alwayswine.blog.hu/api/trackback/id/tr3915520754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása