Szeretném megosztani olvasóimmal egy receptemet. Nagyon laktató és finom, de mégis egyszerűen elkészíthető. Íme:
Fűszeres páncélos krumpli sült céklával
A burgonyát jól megmosom, kissé megdörzsölve. A céklát meghámozom, majd ezt, és a krumplit is feldarabolom. A tepsi aljába szilikonos sütőpapírt teszek, így csak pici olaj szükséges a krumpli és cékla alá, illetve egy kevéske víz. A burgonyát megszórom sóval, pirospaprikával és petrezselyemmel. A céklára is teszek pici sót, illetve meglocsolom egy kevés citrom levével. Pár gerezd feldarabolt fokhagymát helyezek még a tepsibe, és letakarom alufóliával. Ezután előmelegített sütőbe belerakom. A sütési idő kinek mennyi, én hagyom, hogy kicsit ropogósabbra süljön a krumpli.
Jól passzol köretünkhöz például hal vagy szárnyas, illetve egy pohár finom bor. Egy hordóban érlelt chardonnay, egy citrusos sauvignon blanc, vagy éppen egy tokaji vagy somlói furmint.
Jó étvágyat kívánok! :)