Always wine

Együk magunkat egészségesre!

2016. szeptember 26. - PappÁgnes

Szeretném megosztani olvasóimmal egy receptemet. Nagyon laktató és finom, de mégis egyszerűen elkészíthető. Íme:

Fűszeres páncélos krumpli sült céklával

A burgonyát jól megmosom, kissé megdörzsölve. A céklát meghámozom, majd ezt, és a krumplit is feldarabolom. A tepsi aljába szilikonos sütőpapírt teszek, így csak pici olaj szükséges a krumpli és cékla alá, illetve egy kevéske víz. A burgonyát megszórom sóval, pirospaprikával és petrezselyemmel. A céklára is teszek pici sót, illetve meglocsolom egy kevés citrom levével. Pár gerezd feldarabolt fokhagymát helyezek még a tepsibe, és letakarom alufóliával. Ezután előmelegített sütőbe belerakom. A sütési idő kinek mennyi, én hagyom, hogy kicsit ropogósabbra süljön a krumpli.

Jól passzol köretünkhöz például hal vagy szárnyas, illetve egy pohár finom bor. Egy hordóban érlelt chardonnay, egy citrusos sauvignon blanc, vagy éppen egy tokaji vagy somlói furmint.

Jó étvágyat kívánok! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://alwayswine.blog.hu/api/trackback/id/tr7414183279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása