Always wine

Amiért nem érdemes kihagyni egy ilyen borvacsorát

2019. július 04. - PappÁgnes

A hajdúszoboszlói Mirage Étterem borvacsoráinak lelkes látogatója vagyok,  egyrészt azért, mert szeretek borvacsorákon részt venni, másrészt pedig azért, mert  minden egyes alkalom egy maradandó élményt nyújt számomra. 

Legutóbbi borvacsora élményem egy BBQ & Grill & Rozé rendezvény volt, amit múlt hétvégén (június 29.) tartottak meg. media-share-0-02-04-03f3e0a97639a930c2e3b1a23466a5bf1f3c29299a59ef505ae96921c0ba049f-b45a1818-5766-48dd-b432-3597890eb070.jpgDe mitől jó egy ilyen borvacsora és miképpen nyújt számomra felejthetetlen élményt? 

A finom borokat és a menüsort az étterem teraszán kóstoltuk meg, miközben a kitelepült Debrecz'N BBQ csapat sütés-főzésének látványát élveztük.1.jpgAz ízléses, elegáns terítékre figyelmes és kedves személyzet kínálta az ételeket, italokat. 4_1.jpgNemcsak kóstoltunk, hanem érdekes információkkal is gazdagodtunk. Bevezettek minket a BBQ & Grill technika fortélyaiba és természetesen szó volt arról is, hogy honnan és mi került a poharainkba. 

Különösen tetszett, hogy ebben a nyári hőségben olyan menüsor került az asztalomra, ami nyárias, frissítő és könnyen befogadható. Nálam a pálmát a lecsó gazpacho vitte, de a mediterrán BBQ padlizsánkrém a gyökérkenyérrel és az argentín BBQ marhaszegy főétel is príma volt. A borok az ételekkel nagyon jó párokat alkottak, közülük pedig a Demeter Zoltán Rozé Brut Magnum-ja bűvölt el. Egyébként nagyon szívesen és hosszasan mesélhetnék a házi gyökérkenyér, a padlizsánkrém vagy épp a marhaszegy elkészítésének módjáról és ízéről, azonban úgy gondolom ezt látnunk és éreznünk kell. A menü- és borsorra érdemes vetni egy pillantást, azt a bejegyzés alján találjatok meg. 5.jpgA jókedv és a kellemes társaság most is adott volt. Nagyon jó látni, hogy van egy visszajáró vendégkör, ugyanakkor mások is kíváncsiak egy ilyen eseményre. 7_1.jpgMindezeken felül az estét egy kis izgalommal is megszínesítették azáltal, hogy bátor jelentkezők konyhakéssel nyithattak ki pezsgőt. Ez egy remek ötlet volt, hiszen így mi magunk is részesei lehettünk a borvacsorának.  

MENÜ

Fogadó
Etyeki Kúria - Pláne Frizzante Rozé gyöngyözőbor
Előétel
Mediterrán BBQ padlizsánkrém, paradicsom salsa, házi gyökérkenyér
Pannonhalmi Apátsági pincészet - Pannonhalmi Tricollis Rozé 2018
Átvezető ital
Bortolomio - Filanda Rosé Brut Millesimato Riserva 2018 prosecco
Leves
Lecsó gazpacho, házi savanyított grill paprika
Provance - Figuiére, Rosé Le Saint André 2018
Főétel I.
BBQ Rozé kacsamell, zöldséges kuszkusz, füstölt jus
Demeter Zoltán - Rozé Brut Magnum
Átvezető ital
Kárásztelek, Carassia Rosé Brut Magnum
Főétel II.
Argentín BBQ Marhaszegy fondant burgonya, borsmártás
Sauska Villány -  Rosé 2017 Magnum
Desszert
Grillezett gyümölcsnyárs, fagylalt
Champagne - Deutz, Rosé Brut Magnum

 fotók: Ákos Ádám

 További boros tartalmakért látogasd meg facebook és instagram oldalam is! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://alwayswine.blog.hu/api/trackback/id/tr4714921196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása