Always wine

Bor Mámor Debrecen

2019. november 26. - PappÁgnes

Számomra mindig azok az emberek a legérdekesebbek, akik hittel és alázattal csinálják, amit csinálnak és közben szeretnének értéket is átadni másoknak.

Balogh János is ilyen ember, aki feleségével együtt elindította Debrecenben boros családi vállakozásukat, a Mámor borszaküzletet.

img_20191126_111006-01.jpeg

János 18 év vendéglátásban eltöltött idő után döntött úgy, hogy a borokkal szeretne foglalkozni. A borok iránti érdeklődése már jóval hamarabb kialakult, és hogy jobban elmerüljön benne, folyamatosan képezte magát autodidakta módon, de részt vett olyan tanfolyamokon is, ahol a boros élet jeles képviselői tartottak előadást. 
Aki a borok szerelmesévé válik az jól tudja, hogy az ember életében mindig van egy vagy több olyan pont, ami igazán elkötelezi őt a borok világa iránt. János életében is voltak ilyen pillanatok, őt az varázsolta el, amikor egy-egy kóstolón a borász mesélt a borairól.

Azokat a dolgokat szeretem és tudom továbbadni az életemben, amivel tudok azonosulni. -Balogh János

A családi vállalkozás célja, olyan fantasztikus borok megismertetése és népszerűsítése, aminél a lehető legkevesebb beavatkozással készítik el a borászok a boraikat. Ebből következik, hogy a Mámor borszaküzlet kínálatában főképp naturális borokkal találkozhatunk. Jelenleg azt tapasztalhatjuk, hogy sokan nem tudják, mit is értünk e fogalom alatt, esetleg az merül fel a fogyasztókban, hogy rendkívül magas áron juthatunk ezen borokhoz. Jó hírem van a borkedvelők számára, ez nem így van. 

A naturális borok esetében a borászok mind a szőlőművelésben, mind a borkészítésben nagy odafigyeléssel, a természetességre törekednek. Azaz kerülik a vegyszerek használatát és az adalékmentes, fajélesztők nélküli borkészítést alkalmazzák. Természetesen ez egy nagyon rövid megfogalmazás volt, az egész jóval komplexebb folymat. 

A borszaküzletben szinte havi rendszerességgel szerveznek borkóstolót -az üzlet galériáján- borászokkal, sőt nagyon szívesen vállalják is 4-12 főig borkóstolók szervezését (akár borásszal). A legközelebbi borkóstoló december 6-án lesz, amikor is a Heit Pince mutatja be borait a kedves vendégek számára.

p1530662-01.jpeg

A Mámor borszaküzlet borai egyébként országos szinten elérhetőek, ugyanis nemcsak az üzletben kaphatóak a borok, hanem online felületen is rendelhetőek, kiszállítással. 

Mindenképp térjetek be hozzájuk, vagy rendeljetek tőlük, mert nemcsak a kínálat nagyon jó, hanem kedvesek is! ;)

Ha tetszett, amit olvastál, akkor gyere és nézz be facebook és instagram oldalamra is, ahol ennél is több érdekességgel és képes tartalommal várlak Téged!  :)

A bejegyzés trackback címe:

https://alwayswine.blog.hu/api/trackback/id/tr6815312194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása