Always wine

Kóstoltunk...

2016. szeptember 14. - PappÁgnes

...egy 2015-ös rajnai rizlinget. 

 Azt csiripelték a madarak, hogy az Aldiban elég jó termékek kaphatóak, ezért most odamentünk nagybevásárlás céljából. Bátor cselekedet volt, mert a fél városon keresztül kellett bicikliznünk, hogy odaérjünk. De ha már ilyen ügyesek voltunk, és óriási lelkesedéssel szeltük a kilométereket, akkor már megragadtam az alkalmat, és végigvizslattam a borválasztékot. A szüreti időszak közeledtével a szupermarketekben, boltokban mindig beindulnak a bornapok, így semmiképp sem akartam kihagyni a boros polcokat. Rögtön meg is ragadt a szemem a Feind pincészet 2015-ös évjáratú rajnai rizlingjén.

A Feind pincészet által megalkotott félszáraz, fehér bor a Balatonfüred-Csopaki borvidékról való.
Magyarország egyik kiemelkedő minőségi borvidékéről van szó, mely a  Balaton észak- keleti részén található. A tóval párhuzamosan húzódó hegyvonulatok szemet kápráztatóak. Ebben a térségben készítik jobbnál-jobb boraikat Feind Lajos és fia, akik igen erős szakmai tudással rendelkeznek. Nem csoda hát, hogy egy ilyen szép bort hoztak ők létre. A rajnai rizling egyébként németországi eredetű borszőlőfajta, a világon az egyik legelterjedtebb, és Magyarországon is egyre népszerűbb.

Ha jól szemügyre vesszük a Feind pincészet palackját, egy elegáns, minden csicsa nélküli címkét látunk. Ha úgy érezzük, hogy már kigyönyörködtük magunkat, és megfelelő hőmérsékletre behűtöttük borunkat, akkor ne várjunk semmi másra, töltsük ki a finom nedűt. Ha egy bor kóstolásáról van szó, a helyes sorrend a következő: nézzük meg, szagoljuk, és utoljára ízleljük.
Az általunk kóstolt rajnai rizling zöldes szalmasárga színű, illatában fehér húsú gyümölcsökre, és citromra emlékeztet. 
 Finom savakkal rendelkezik, illat- és zamatanyag-tartalma gazdag. Összeségében megállapítva ez egy szép bor, bármelyik esténket feldobja, így nyugodt szívvel tudom ajánlani bárkinek! :) 

Amennyiben étellel együtt fogyasztjuk, úgy egy könnyed ételt, halat vagy szárnyast válasszunk mellé. :)






A bejegyzés trackback címe:

https://alwayswine.blog.hu/api/trackback/id/tr2014183285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása