Always wine

Kiderült ki lett a Borászok Borásza és a Borászok Barátja. Tudod miért kapták az elismerést? A szövegből kiderül.

2019. április 27. - PappÁgnes

Tegnap este, április 26-án kiderült ki lett a Borászok Borásza és a Borászok Barátja.

Ezen két rangos elismerés közül a Borászok Borásza díjat Figula Mihály, a Borászok Barátja díjat pedig Kovács Pál nyerte el. 

Mit tudunk a díjról?

"A díjat 2007-ben alapította Rókusfalvy Pál a Kárpát-medence borászai számára. Ez az elismerés alapvetően különbözik az összes eddigi borászoknak szóló díjtól, itt ugyanis nem szervezetek szavaznak vagy döntenek, hanem maguk a borászok választják ki maguk közül egy-egy szavazatukkal a legjobbat, a Borászok Borászát. Az emiatt kiemelkedő presztízzsel bíró elismerést a legtöbb szavazatot kapott borász nyeri. "

Ki lehet Borászok Borásza?

"A Borászok Borásza cím birtokosa az a kiemelkedő minőségű bort készítő személy lehet, akit az elmúlt évek Borászok Borászai egymástól függetlenül a hazai bortermelők 50 legjobbja közé jelölnek. Szavazati joggal az 50 jelölt rendelkezik.

A győztest egyszerű, de kétkörös szavazással választják meg. Az első kör után a legtöbb szavazatot kapott jelölt közül hozza meg a végső döntést az 50 jelölt szintén egy-egy szavazatával. Szavazategyenlőség esetén a legidősebb jelölőtestületi tag szavazata dönt."

Ki kaphatja a Borászok Borásza különdíjat?

"A 2012-ben elindított díjat olyan civil személyiség kapja, aki tevékenységével kiemelkedő mértékben képviselte a magyar bor érdekeit és nagyban segítette a magyar borászok munkáját.

A díjra a korábbi évek Borászok Borászai 1-1 jelöltet állíthatnak, akik közül a Borászok Borásza aktuális 50 jelöltje választja ki a győztest. Mindenkinek egy szavazata van, egyszerű többség dönt."

Gratulálunk a győzteseknek!

képek: https://www.facebook.com/Boraszokborasza
forrás: https://boraszokborasza.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://alwayswine.blog.hu/api/trackback/id/tr514788778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása